Limba română, întrebare adresată de nusuntqlsandyro, 8 ani în urmă

Creaza un text din 20 propoziti despre modul sanatos de veata

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denis2006cojocea
1

Răspuns:

Un stil de viata sanatos este un cumul de aspecte, de la sanatatea corpului fizic, la cea psihica, emotionala, spirituala, relationala si financiara. Printre cele mai “vizibile” beneficii ale unui stil de viata sanatos, se numara faptul ca te simti nemaipomenit, ai mai multa energie, te poti concentra mai bine si te imbolnavesti mai rar – sau, de ce nu, deloc).

1. Alimentatia sanatoasa: O sursa de energie

Poate ai auzit de Piramida alimentatiei sanatoase. Asemenea anunturilor de la TV, si aceasta ne spune ca “pentru o viata sanatoasa, consumati fructe si legume in fiecare zi” si “evitati excesul de sare, zahar si grasimi”. Asa ca oricat de enervanta ar fi pauza publicitara, priveste partea plina a paharului – cu fiecare pauza vei primi un reminder ca ti-ai propus sa urmezi un stil de viata sanatos.

Ce sa mananci pentru a avea un stil de viata sanatos  

Iata care sunt principalele sfaturi pe care acestia le au legat de ce sa mananci ca sa ai un stil de viata mai sanatos si sa te simti mai fresh ca niciodata:

Consuma predominant alimente naturale, de origine vegetala cum ar fi fructele, legumele si leguminoasele (fasole, linte, naut), zarzavaturi, cerealele integrale (orez brun, paste din faina integrala, secara, ovaz, etc.) si uleiurile. Acestea sunt cele care iti dau energie.

Opteaza pentru fructe si legume proaspete, ideal locale si de sezon. In extra-sezon acestea sunt culese mai devreme, racite si incalzite, ceea ce le ia din gust. De asemenea, daca sunt de import, dureaza mai mult pana cand ajung la noi pe piata, astfel ca isi pierd parte gust si din nutrienti.

Explicație:


nusuntqlsandyro: multumesc
denis2006cojocea: Coroana?
Alte întrebări interesante