Studii sociale, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Credeți că acei compatrioți care din diverse motive au părăsit România și trăiesc în alte țări sunt mai puțin patrioți decât cei care au rămas să trăiască în țară? Argumentati-vă răspunsul!Va rog ajutati-ma maine imi trebuie ca sa primesc nota!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rodi11
10
Eu cred ca acei compatrioți care au părăsit România din diverse motive nu sunt mai putin patrioți decat cei care au rămas sa trăiască in tara deoarece ei nu si-au dorit sa plece cu adevărat si aici intervin motivele pentru care au plecat din țară. Ori ca au plecat pentru munca si pentru ca au nevoie de bani mai mulți decat se ofera in țară pentru un salariu ori ca au plecat cu studiile , ei nu si-ar fi dorit sa plece deoarece nu isi desconsidera originile romanesti caci fiecare om de pe planetă isi iubeste obârsia ,isi iubeste locul unde s-a nascut , tara lui draga caci de fiecare data când au ocazia ei isi laudă tara si pe cei de acasa in fata străinilor din tara in care s-au dus. Cei care leagă prietenii strânse cu străinii, ii aduc in tara noastra în vizită, iar acei straini sunt foarte impresionați de ceea ce vad la noi in tara, de ospitalitatea românilor, de peisajele frumoase si asta demonstrează ca românii plecați isi iubesc țara poate chiar mai mult ca cei care nu au avut ocazia sa plece niciodată deoarece aceia care nu pleacă nu stiu ce înseamnă dorul de casa si de tara lui.
Pe oricine care este plecat , daca il întrebi : " Mai vrei sa vii sa locuiești in tara ta vreodata? " , acesta iti raspunde : " Negresit ! O sa ma intorc la un moment dat. " , dar numai dupa ce isi vor duce la bun sfârșit planurile pentru care a plecat stiti de ce ? Tocmai pentru ca ei nu vor ca " SACRIFICIUL "imens de a pleca din țara lor iubită sa nu fie degeaba ci macar sa fi facut totul ca la carte pentru a nu le părea rău ca au plecat degeaba.
E drept ca motivul este ca au plecat pentru ca la noi cu greu se pot face banii dar isi iubesc tara cu toata puterea lor si plâng mereu Atunci cand dorul de casă si de oamenii dragi ii copleșesc.
Oricum banii castigati acolo se investesc de catre ei pana la urma tot in tara noastra.
Cinste lor si Dumnezeu sa ii ajute pe fiecare.

Utilizator anonim: mai am o intrebare ma poti ajuta te rog?
Rodi11: Ma uit☺
Rodi11: Nu ai pus
Utilizator anonim: credeti ca integrarea in U.E afecteaza patriotismul?
Rodi11: Nu cred
Utilizator anonim: poti sa argumentezi te rog?
Rodi11: Am facut
Rodi11: Sper ca te ajuta un pic parerea mea
Rodi11: Eu am fost plecată de doua ori din tara si stiu ce inseamna ☺☺
Rodi11: Plus ca acum unul din părinții mei este plecat :(
Alte întrebări interesante