Limba română, întrebare adresată de silgab12y, 9 ani în urmă

Creeaza o compunere descriptiva, de 50-70 cuvinte,cu titlul Casa, dulce casa. Scrie comunerea din perspectiva unui paianjen sau a unui randunici.
Compunerea sa includa:-plasa viitorului
-florile trecutului
-piatra focului


VA ROG AUTATI-MA!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3
Acum ca a venit primăvara,eu randunica,ma întorc la casa mea.Pe steasina in vad cuibul cel vechi pe care il voi face ca nou.O sa ii pun plasa viitorului peste el ca sa fie mai moale si mai rezistent.Dar acum nu mai sunt jos sub cuibul meu florile frumoase.Florile trecutului mirosea minunat.Acum in locul acelor flori acum sunt trandafiri de culoarea albastră.Acum ca mi-am facut cuibul admir apusul si soarele care semăna cu piatră focului.
Răspuns de Utilizator anonim
3
Casa, dulce casa

Epuizata de munca randunica isi priveste multumita cuibusorul ascuns, faurit cu atata stradanie din crengute si pamant, la coltul casei batranesti.
'' Casa mea draga,'' isi zise ea abia respirand, ''Aici imi voi creste cu drag puisorii pana toamna tarziu''.
Se roteste de cateva ori in jurul cuibusorului care abia se zarea de sub stresini si rosteste parca niste incantatii de protejare a sfantului ei locas.
'' Ca piatra focului sa rezisti tututor vijeliilor ce vor veni si sa-mi ocrotesti in bratele tale puisorii pe care cu grija ii voi aseza aici.''
Florile trecutului nu o mai retineau in loc, un nou inceput, o noua locuinta curata, proaspata si luminoasa o astepta sa se instaleze.
Casuta randunicii , plapanda si primitoare se agata fragila de plasa viitorului pe care aceasta i-l harazise.
La fel ca si noi ,oamenii, randunica isi adora casuta pe care cu mult efort o ridicase acolo, ocrotita de grinzi, pentru cresterea micutei sale  familii.
Dupa un zbor, si inca unul, se ghemui in sfarsit in locuinta ei modesta spunand parca :'' O casa, dulce casa''

silgab12y: Prea mare
silgab12y: Dar ms
Utilizator anonim: Ma bucur ca ai de unde taia ......
silgab12y: :DD
Alte întrebări interesante