Limba română, întrebare adresată de Babby53, 8 ani în urmă

Creeaza un text de 20-30 enunturi pornind de la citatul "Gandestete bine: e cineva mai bun ca tine?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DiannaHasBrain
2

O întâmplare

Într-o dimineață, mă trezisem mai devreme. Mă gândeam de ce. În general, eu mă trezeam mai târziu decât trebuia. Apoi m-a luat un gând : "O fi cineva mai bun ca mine?".

M-am spălat pe dinți, apoi când am mâncat micul dejun, mi-a încolțit în suflet dorința de a mai învăța pentru testul care urma să îl avem. Așa că m-am dus hotărât(ă) în dormitor să mai scriu.

Trecură 10 minute, și mama m-a atenționat că trebuie să mă pregătesc să plec la școală. M-am îmbrăcat cu uniforma, și cravata mi-am aranjat-o frumos.

Ajung la școală. Nu întârziasem. Ajunsesem la fix. Doamna profesoară m-a lăudat când am intrat în clasă. Eram mulțumit(ă). Trecea timpul, și am început ora de matematică. Mă descurcam destul de bine, dar eram mai bun(ă) la limba română. Apoi aud glasul doamnei profesoare:

- Astăzi vom da un test ca să știu dacă ați înțeles!

Nesperat, m-am bucurat în sinea mea. Nu îndrăgeam testele, însă acum chiar eram mândru(ă) de mine fiindcă știam că nu voi greși. Am terminat ora, și doamna profesoară ne-a cerut să predăm testele. M-am verificat pentru ultima oară, și am zâmbit, apoi l-am predat.

În pauză, colegul(a) meu(a) de bancă m-a întrebat dacă nu am știut la vreo ecuație. I-am răspuns râzând că nu.

Următoarea zi, am ajunsesem la școală tot devreme. La prima oră doamna profesoară ne-a spus rezultatele de la test. Eram entuziasmat(ă) să aflu rezultatul. A ajuns la numele meu și am auzit cel mai frumos cuvânt spus de o profesoară : "Felicitări! Ai luat nota 10!"

Acum înțeleg care este bucuria de a învăța bine.

Sper că este bun. Succes!

Alte întrebări interesante