Limba română, întrebare adresată de dady1994, 8 ani în urmă

creeaza un text nonliterar de 3-7 rânduri alegând una din urmatoarele teme.o sarbatoare,o inventie,un eveniment o personalitate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
37

o sărbătoare:

Pe 25 decembrie, creștini din întreaga lume sărbătoresc Nașterea Domnului. Dar puțină lume știe că această sărbătoare apare în calendarul creștin abia în secolul III d.Hr., ea nu se celebra la începuturile creștinismului ca sărbătoare de sine stătătoare. Până în secolul IV, Nașterea Domnului era prăznuită pe 6 ianuarie, odată cu Botezul Domnului, separarea celor două sărbători făcându-se abia în jurul anului 375 d.Hr.

o invenție:

Toată lumea știe astăzi ce este un chibrit, dar, deși invenția este relativ modernă, nu se poate spune cu certitudine cui aparține. Foarte mulți cercetători, pe durata câtorva sute de ani, au încercat să obțină o metodă sigură și rapidă de aprindere a unui foc. De la britanicul Robert Boyle, care descoperă, în 1680, că fosforul și sulful, prin fricțiune, iau foc, și până la americanul Joshua Pusey care inventează, în 1889, chibriturile cu fosfor în cutii de carton, istoria chibritului cuprinde cel puțin alte opt încercări ale tot atâtor inventatori.

un eveniment:

Anul acesta, la Parada militară de 1 Decembrie care a avut loc în capitala țării, au defilat peste 1500 de militari și specialiști români din cadrul MApN, MAI, SRI și SPP, fiind prezentate peste 120 de mijloace tehnice și 30 de aeronave. O premieră a fost participarea la paradă a unor militari străini din forțele NATO, veniți din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii. În zona Arcului de Triumf au fost amplasate standuri expoziționale cu tehnică militară, pe care publicul larg le-a putut vizita pe toată durata zilei.

o personalitate:

Unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați actori români este Amza Pellea, creatorul și interpretul personajului Nea Mărin. Născut în 1931, într-o familie cu cinci copii, face studiile în Craiova și debutează pe scena Teatrului Național din Craiova. În București, joacă pe scena Teatrului Nottara, a Teatrului de Comedie și a Teatrului Național, interpretând zeci de roluri. Ca actor de film, a rămas cunoscut și pentru rolurile din filmele istorice (Mihai Viteazul, Decebal ș.a.). A trăit doar 52 de ani, dar creația lui artistică este nemuritoare.

Recomandare:

Folosește aceste texte doar ca sursă de inspirație. Nici Brainly, nici profesorii nu susțin plagiatul și temele copiate mecanic de pe internet.

Le poți folosi ca model pentru a scrie despre alte subiecte, sau poți menționa alte detalii referitoare la subiectele de mai sus.

Alte întrebări interesante