Limba română, întrebare adresată de lmntsandu, 8 ani în urmă

crezi că astăzi se răspândesc mai ușor veștile rele decât cele bune justifica-ți răspunsul in 50- 80 de cuvinte valorificând textul lui Alecu Donici ,,adevărul sau cucosul de la moara"
va rog,repede​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de crinairin
17

Răspuns:

Consider ca vestile rele au un impact mai mare decat cele bune pentru ca ele se uita in general mai greu. Oamenii tind sa se axeze pe partea negativa  fara sa se gandeasca si la existenta unor parti bune ale unei situatii.

Este adevarat ca anumite naravuri nu pier niciodata exact ca in fabula. Cococul canta fiind un fel de ceas desteptator pentru morar. Acesta era obisnuit cu cantecul sau si atunci isi incepea activitatea (,,Morarului da veste la vreme de mâncare”). Vestea rea pentru morar era ca nu auzea cantecul cocosului, desi acesta ,,căscându-şi pliscul, se pare că cânta./  Însă a lui cântare, de vuiet mistuită,/Era neauzită.”

Morala este ca orice invat are si dezvat, iar omul trebuie sa devina singurul responsabil, fara sa depinda de altcineva.

Explicație: Stim despre fabula ca prin intermediul personajelor satirizează greseli și defecte, cu scopul de a le indrepta. Astazi putem observa atat la televizor, cat si in mediul virtual cat de repede se raspandesc vestile rele. De exemplu, multi oameni inca se tem de virus si refuza sa accepte posibilitatea de a fi inlaturat, desi s-a creat un vaccin pentru acesta. Alt exemplu: unii reporteri vor sa aduca adevarul in fata publicului, dar altii raspandesc stiri false si astfel ajungem la ultimul vers al fabulei ,,Atuncea adevărul nu este ascultat.”

Sper ca ai inteles acum despre ce e vorba in fabula.


lmntsandu: mulțumesc muuult❤❤
crinairin: Cu drag!
Alte întrebări interesante