Limba română, întrebare adresată de mateirelea, 8 ani în urmă

Crezi că este important ca elevii să merite deplin notele obținute? Justifică-ți răspunsul, în 50-80 de cuvinte, valorificând fragmentul din schița Bacalaureat, de I.L. Caragiale. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
22

Răspuns:

Daca te referi la fragmentul dat, sigur ca NU! In general elvii din schitele caragielene nu merita notele obtinute deoarece sunt mascate de interventia parintilor din pozitii de high-lif-uri si de "ajutorul " dat prinr-un adevarat lant al slabiciunnilor, de altfel ridiculizat si satirizat la maximum de marele scriitor.

Daca te referi la zilele actuale este important ca elevii sa isi merite notele obtinute, dar da-mi voie sa ma indoiesc! De ce? Sunt sigura ca ai intalnit colegi care obtin note frumoase, dar nu stiu sa se descurce atunci cand sunt solicitati si... invers copii care nu par deloc interesanti, dar muncesc pe rupte pentru a obtine  note  bune si sunt defavorizati!!!

Concluzia: vremurile lui Caragiale nu au disparut!

Explicație:


Komisarul: Cce ți se pare incorect?
Komisarul: Ma întreb, de ce vouă copiilor nu.vi se impun reguli! Nu ești obligat sa citești anormalitate! Dacă ești isteț, poți citi printre rânduri, dar... ma dezamăgești! Încearcă sa îți faci temele și.gur, fără sa apelezi la Brăila, "BA"!
Komisarul: Nu cred ca avem aceeași vârstă! De obicei care va răspund solicitărilor sunt ADULTI!!!
Alte întrebări interesante