Limba română, întrebare adresată de bodolicaalexandru74, 8 ani în urmă

Critica literara a operei Pastel de George Bacovia?
Va rog mult ajutați-mă!!
OFER COROANA!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adriana0748
2

Explicație:

Denumita"Pastel" ,făcând parte volumul ,,Plumb",poezia lui Bacovia ,care descrie anotimpul toamna,ar putea fi inscrisa ca specie a genului liric cu acelasi nume , poetul ar folosi pentru continuarea imaginii epitete si comparatii. Desi descrie anotimpul toamna,Bacovia se foloseste de simboluri pentru a contura,,imaginile". propriu-zise

Venirea toamnei este intampinata de poet cu ratiune,trecerea timpului il deprima,pasarelele-simbolul vietii,-pleaca(Trec pasarele,/si tainic s-ascund "),vine ca un bocet peste simtirea lui,il suceste. 

Cromatica nu este decat sugerata ,atmosfera este din ce in ce mai sumbra(,,Taraie ploaia.../Nu-i nimic pe drum ;Pe-afara de stai /Te-năbuși de fum.

Totul evoca atmosfera unui peisaj care are tendinta unui ,,horror". Poetului îi este aproape familiara starea data de amortire care vine odată cu toamna,este trist ,deci are aproape starea sa naturala,toată suna a gol(Talangile, triste ,/Tot suna dogit ...") Talangile aici sunt sensul de ,,clopote",clopotele mortuare(,,Si -i tare târziu/Si n-am mai murit ...")


bodolicaalexandru74: Merci
adriana0748: ♥️♥️cu plăcere!
Alte întrebări interesante