Limba română, întrebare adresată de themagiccat2314, 8 ani în urmă

cronica unui film urgent​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de averie
0

Răspuns:

The batman

The batman  este un film american de supereroi din 2022 bazat pe personajul DC Comics Batman . Produs de DC Films , 6th & Idaho și Dylan Clark Productions și distribuit de Warner Bros. Pictures , este o repornire a francizei de film Batman . Filmul a fost regizat de Matt Reeves , care a scris scenariul împreună cu Peter Craig . Îl joacă pe Robert Pattinson în rolul lui Bruce Wayne/Batman alături de Zoë Kravitz , Paul Dano , Jeffrey Wright , John Turturro ,Peter Sarsgaard , Andy Serkis și Colin Farrell . Filmul îl vede pe Batman, care luptă împotriva criminalității în Gotham City timp de doi ani, descoperă corupția în timp ce îl urmărește pe Riddler (Dano), un criminal în serie care vizează elita lui Gotham.

Dezvoltarea a început după ce Ben Affleck a fost ales ca Batman în DC Extended Universe (DCEU) în 2013. Affleck s-a semnat pentru a regiza, produce, co-scrie și joacă în The Batman , dar a avut rezerve cu privire la proiect și a renunțat. Reeves a preluat și a reelaborat povestea, eliminând conexiunile DCEU. El a căutat să exploreze latura detectivă a lui Batman mai mult decât filmele anterioare, inspirându-se din filmele lui Alfred Hitchcock și din era New Hollywood și din benzi desenate precum Year One (1987), The Long Halloween (1996–97) și Ego .(2000). Pattinson a fost distribuit în mai 2019, cu turnări suplimentare la sfârșitul lui 2019. Filmările au început în Regatul Unit în ianuarie 2020, dar au fost oprite în martie de pandemia de COVID-19 . A reluat mai târziu în cursul anului și s-a încheiat la Chicago în martie 2021.

După ce pandemia de COVID-19 a cauzat două întârzieri la data lansării inițiale din iunie 2021, The Batman a avut premiera la Lincoln Center din Manhattan pe 1 martie 2022 și a fost lansat în cinematografe în întreaga lume pe 4 martie. Filmul a fost un succes comercial și a avut încasări. Peste 770 de  milioane de dolari, față de un buget de 185-200 de  milioane de dolari, devenind al șaselea film cu cele mai mari încasări din 2022 . A primit recenzii pozitive de la critici, cu laude pentru performanțe, scor, montaj, cinematografie, regia lui Reeves, stilul vizual, secvențele de acțiune și povestea, deși timpul de rulare a primit unele critici.

 Batmanul are scopul de a lansa un univers comun al lui Batman , cu două sequel-uri planificate și două seriale.


themagiccat2314: ms
Alte întrebări interesante