Geografie, întrebare adresată de costachegabriel82, 8 ani în urmă

cruzitati despre orasele ouropene va roog va dau 5 stele va roooooooooooooog


Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BloodyAnglesTH
1

Oraşul care timp de 1500 de ani a fost capitala unui imperiu, se întinde de-a lungul celor două ţărmuri ale strâmtorii Bosfor, care separă Europa de Asia.

Etna este cel mai mare vulcan activ din Europa .

Pe teritoriul Europei se află atât cel mai mic stat din lume, Vatican, cât şi cel mai mare, Rusia (atât după suprafaţă, cât şi după populaţie).

O curiozitate necunoscută de mulţi este că faimoasa statuie a Libertăţii, monumentul care simbolizează independenţa Statelor Unite, este opera sculptorului francez Frederic Auguste Bartholdi. Statuia, care o reprezintă pe zeiţa libertăţii, cu piciorul rezemat de lanţul rupt al sclaviei, este un cadou pe care Franţa l-a făcut Americii, pentru a omagia aniversarea a 100 de ani de la proclamarea independenţei SUA.

Conform mitologiei greceşti, Europa era o frumoasă prinţesă feniciană. Zeus s-a îndrăgosit de Europa şi s-a prezentat în faţa ei, preschimbat într-un taur alb, pentru a-i câştiga încrederea. Prinţesa s-a urcat pe spatele taurului şi a fost purtată aşa până în Creta, unde Zeus i-a arătat adevărata lui înfăţişare. Cei doi ar fi avut împreună trei copii.

Sper ca o sa te ajute + coronita. =)

Alte întrebări interesante