Limba română, întrebare adresată de veronica6, 9 ani în urmă

Cu ce ai compara cuprinsul ? alege o singură variantă . motivează-ti alegerea . 1. un ghid de călătorie 2. o hartă 3, o bară de navigare a unei pagine web 4. versiune ta


alexia2005: ahmm, scrie altcineva, dar cum adica "cuprinul"?
veronica6: la carte
veronica6: apu spunde de ce e cea mai potrivită asta lui anonimii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
16

Răspuns:

Îți dau argumente pentru 1 și 2, precum și o variantă proprie. Tu alegi care îți place mai mult.

1. Aș compara cuprinsul cărții cu un ghid de călătorie. Dintr-un ghid aflu câte puțin despre locurile importante dintr-o țară sau dintr-un oraș, urmând ca eu, vizitându-le, să aflu detalii și să-mi creez propriile impresii. Așa și din cuprinsul cărții: aflu câte puțin despre conținut, de exemplu din titlurile capitolelor, și citind apoi cartea aflu toate detaliile.

2. Aș compara cuprinsul cărții cu o hartă. Cuprinsul îmi arată la ce pagină trebuie să merg pentru a citi un anumit capitol sau subcapitol, la fel cum o hartă îmi arată pe ce drum trebuie să merg pentru a ajunge unde am nevoie.

4. Aș compara cuprinsul cu meniul de navigare al unui site web. La fel cum din meniul de navigare al unui site web poți merge la diversele pagini incluse în site, așa și din cuprinsul cărții te poți duce la un anumit capitol, mergând la pagina indicată. Dacă este o carte electronică, atunci asemănarea este și mai mare, pentru că navighezi prin conținutul cărții sau al site-ului în același mod, urmând link-uri.

Alte întrebări interesante