Limba română, întrebare adresată de petreIonel195, 8 ani în urmă

Cu ce poveste pot asocia Cartea Razboiul care mi a salvat viata??VA ROG FRUMOS DAU COROANA DAU TOT VA rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de StelaCalleb
6
După părerea mea , cartea ,,Războiul care mi-a salvat viața’’ se aseamănă cu cartea ,,Mathilda” pentru ca in ambele carti personajele principale sunt Ada si Mathilda . Personajul principal in cartea ,,Razboul care mi-a salvat viața” este Ada o fetița de numai câțiva ani . Iar in cartea ,,Mathilda” personajul principal este Mathilda . Ambele fetițe erau supuse asupra unui chin pentru ca ereau neglijate de familie . Viața lor se schimba după ce ajung sa locuiască cu altcineva .
Asemănarea dintre Ada si Mathilda este ca ambele aveau sa își schimbe viața dupa ce aveau sa locuiască cu altcineva .In cartea ,, Războiul care mi-a salvat viața ‘’ Ada ajunge sa locuiască cu domnișoara Susan in urma celui de al doilea război iar in cartea ,,Mathilda” , fetița ajunge sa locuiască chiar cu profesoara ei pentru ca părinții nu o lăsau sa învețe , aflând asta profesoara Mathildei s-a decis sa o ia acasă .
Deosebirea dintre ,,Războiul care mi-a salvat viața “ si ,,Mathilda “ este ca Ada avea un defect la picior , pe când Mathilda era perfect sănătoasă .
Sper ca te am ajutat
Alte întrebări interesante