Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Cu creionul în mână 1. Reciteşte cu atenţie textul, apoi răspunde la întrebări. a) Cine s-a străduit să înființeze şcoala din sat? De ce crezi că a făcut acest lucru? b) De ce au rămas copiii cu ochii holbați după ce părintele a adus la şcoală Calul Bălan şi pe Sfântul Nicolai? c) Ce fapt al şcolarilor a atras supărarea preotului? d) De ce a fugit Nică de la școală? e) Cum a scăpat Nică de cei doi băieţi mai mari?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Teoryo36
13

Răspuns:

Preotul s-a straduit sa infiinteze o scoala in sat pentru a educa copii si pentru ai invata lucruri noi. Dansul,a vrut ca fiecare copil sa isi creeze un viitor.

2. Intr-o zi,copiii de la scoala,s-au pomenit ca parintele si cojocarul satului,aduc un fel de bancuta mai mica, si un manunchi de nuiele. Parintele a spus ca acel manunchi se va numii Sfantul Nicolae, iar bancutei,i-a pus numele Calul Balan. Si oricine nu va invata, era pus pe Calul Balan, si lovit cu Sf.Nicolae. Prima, a fost fata preotului,Smarandita, care a izbucnit in ras. Atunci preotul,mai mult de necaz,dar ca sa le arate celorlalti ca ea nu e mai privilegiata, i-a ars cateva ,,mangaieri'' cu Sf Nicolae, de plangea sarmana, ,,de-i sarea camesa de pe ea''. Si asa toti au prins frica de Calul Balan si Sf Nicolae atarnat de un cui.

3.Când părintele a descoperit că băieții aveau ceasloavele murdare, pline de muște moarte, i-a poftit pe toți să încalece pe Calul Bălan și să-și ia răsplata.

4.Nica a fugit de la scoala pentru ca ii era frica sa nu fie batut cu Sfantul Nicolai

5. El a scapat de cei doi baieti mari ascuzanduse in lanu de porumb


ctodirica15325: scris foarte lung la doi
Alte întrebări interesante