cum???(√3+1) la puterea 2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
(√3+1)² avand in vedere (a+b)²=a²+2ab+b² ⇒ 3+2√3+1=4+2√3
mai detaliat (√3+1)² folosind formula de mai sus
√3²+2√3*1+1² = 3+2√3*1+1² = 3+2√3+1² =3+2√3+1
mai detaliat (√3+1)² folosind formula de mai sus
√3²+2√3*1+1² = 3+2√3*1+1² = 3+2√3+1² =3+2√3+1
Utilizator anonim:
Ai uitat sa faci 3+1 :))
Răspuns de
0
OBS!!! Formule de calcul prescurtat:
![\boxed{(a+b)^{2}=a^{2}+2ab+b^{2}} \boxed{(a+b)^{2}=a^{2}+2ab+b^{2}}](https://tex.z-dn.net/?f=%5Cboxed%7B%28a%2Bb%29%5E%7B2%7D%3Da%5E%7B2%7D%2B2ab%2Bb%5E%7B2%7D%7D)
![\boxed{(a-b)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2}} \boxed{(a-b)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2}}](https://tex.z-dn.net/?f=%5Cboxed%7B%28a-b%29%5E%7B2%7D%3Da%5E%7B2%7D-2ab%2Bb%5E%7B2%7D%7D)
![\boxed{(a+b)(a-b)=a^{2}-b^{2}} \boxed{(a+b)(a-b)=a^{2}-b^{2}}](https://tex.z-dn.net/?f=%5Cboxed%7B%28a%2Bb%29%28a-b%29%3Da%5E%7B2%7D-b%5E%7B2%7D%7D)
![(\sqrt{3}+1)^{2}=(\sqrt{3})^{2}+2*\sqrt{3}*1+1^{2}= (\sqrt{3}+1)^{2}=(\sqrt{3})^{2}+2*\sqrt{3}*1+1^{2}=](https://tex.z-dn.net/?f=%28%5Csqrt%7B3%7D%2B1%29%5E%7B2%7D%3D%28%5Csqrt%7B3%7D%29%5E%7B2%7D%2B2%2A%5Csqrt%7B3%7D%2A1%2B1%5E%7B2%7D%3D)
![=3+2\sqrt{3}+1= =3+2\sqrt{3}+1=](https://tex.z-dn.net/?f=%3D3%2B2%5Csqrt%7B3%7D%2B1%3D)
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă