Religie, întrebare adresată de sofiamaria20120608, 8 ani în urmă

cum ajungea cineva sa fie proroc? URGENT !! VA ROG SERIOZITATE ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tib14
1

Răspuns:

Persoană cu inspirație divină care prezice viitorul ; profet”. (NODEX, 2002)

„Personaj considerat ca interpret al voinței lui Dumnezeu, capabil să prevadă și să prezică viitorul ; (sens curent) persoană care are previziunea evenimentelor viitoare; profet. Astfel treci și tu prin lume … ca un basm de proroci. Eminescu”. (DLRLC, 1955-1957) De fapt Eminescu se referă aici la profeţii falşi (dicţionarul fiind tipărit înainte de 1989, este de înţeles scoaterea din context având ca scop răstălmăcirea adevărului), dar poetul a scris foarte frumos despre proroc, în Memento mori de exemplu : „Solomon, poetul-rege, tocmind glasul unei lire / Și făcând-o să răsune o psalmodică gândire, / Moaie-n sunetele sfinte degetele-i de profet ; El cânta pe împăratul în hlamidă de lumină …”.

„Cuvântul profet (sau prooroc) înseamnă, literal, o persoană care vorbeşte în locul alteia. Moise scrie că Iehova avea să „ridice” un profet din rândurile poporului şi de acesta poporul va trebui să „asculte” …”. (Studii Biblice pentru Şcoala Duminicală, IV, pag. 25)

străvederea (este termenul folosit în teologia ortodoxă) pentru a arăta pătrunderea privirii în lumea de dincolo. Un exemplu de străvedere este în II Împăraţi 6 : 15 – 17 „Slujitorul omului lui Dumnezeu s-a sculat dis-de-dimineaţă şi a ieşit. Şi iată că o oaste înconjura cetatea, cu cai şi care. Şi slujitorul a zis omului lui Dumnezeu : „Ah ! domnul meu, cum vom face ?” El a răspuns : „Nu te teme, căci mai mulţi sunt cei cu noi decât cei cu ei.” Elisei s-a rugat şi a zis : „Doamne, deschide-i ochii să vadă.” Şi Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai şi de care de foc împrejurul lui Elisei”. Este clar că Elisei avea ochii duhului deschişi şi el deja vedea ce a cerut Lui Dumnezeu să i se arate şi slujitorului lui. Este exact ce a spus David în Psalmul 34 : 7 că : „Îngerul Domnului tăbărăşte în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie”.

Răspuns de denisaoprica22
1

Răspuns:

DACA CINEVA AJUNGEA SA FIE PROOROC PRECUM PROOROCUL DAVID TREBUIA CA TOATĂ VIAȚA LUI SA I-O DĂRUIASCĂ DOMNULUI PRIN POST, RUGĂCIUNE NEÎNCETATĂ SI CREDINȚĂ NEÎNDOIELNICĂ SI DACA PROPOVĂDUIA MAI ALES CUVÂNTUL ADEVĂRULUI LUI HRISTOS! DOAMNE AJUTA!

Alte întrebări interesante