Studii sociale, întrebare adresată de Biastyles, 9 ani în urmă

cum ar trebui sa fie un bun lider?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de antonio9990
11

Salut!

Pentru a fi un bun lider urmatoarele caracteristice trebuie luate in considerare.

Sociabilitatea -> Liderul este o persoana sociabila ce are un dialog cu membrii echipei, indeamna la dialog de calitate.

Etica -> Etica este o caracteristica fundamentala pentru orice lider. Deciziile luate, impreuna cu echipa, trebuie sa fie drepte, ferme; fara compromisuri sau schimbari de la o zi la alta. In caz contrar, credibilitatea va scadea.

Motivatia -> Liderul are datoria de a-si motiva oamenii, prin exemplul personal, acesta va lucra cot la cot cu compatriotatii sai pentru a atinge telul in cadrul firmei.

Responsabilitatea -> Responsabilitatea este o alta trasatura caracteristica a multor lideri cunoscuti (precum Barack Obama, Nelson Mandela). Marii lideri din istoria lumii intotdeauna isi asuma responsabilitatea pentru faptelor, fara a cauta vinovati sau pentru a blama ceva anume.

Gestionarea crizelor -> Gestionarea crizelor reprezinta o caracteristica ce nu poate fi invatata, ci dobandita in timp. De la rezolvarea conflictelor in cadrul echipei/ oamenilor/ samd pana la implementarea de masuri ce pot face un grafice scazut sa urce.

Pasiunea -> Ultima caracteristica, dar nu cea din urma este pasiunea! Orice om are nevoie de pasiune in munca pe care o depune. Fiind vorba de o pozitie ce presupune multa munca cu oamenii din jur, liderii au datoria de a-si asculta oamenii si nevoilor, de a fi trup si suflet cu echipa!

Alte întrebări interesante