Matematică, întrebare adresată de Ionut004, 8 ani în urmă

Cum arat daca o functia este sau nu derivabila pe un interval? De exemplu pe R


GreenEyes71: Ai un enunț clar, corect și complet, sau vrei să pierdem vremea cu generalități care te pot încurca, în loc să te ajute ?
Rayzen: dacă ai o funcție care nu e pe ramuri, o derivezi, și dacă are condiții de existență, înseamnă că nu e derivabilă pe R.
Ionut004: Puteti sa-mi aratati un exemplu?
GreenEyes71: Ionuț, scrie un enunț clar, tu ești cel care trebuie să scrie un exemplu !
halogenhalogen: De obicei functiile simple sunt derivabile peste tot. Se cerceteaza daca e derivabila doar in puncte unde isi schimba expresia, deci va avea o derivata la stanga si una la dreapta si pentru ca functia sa fie derivabila in acel punct trebuie ca derivatele stanga, dreapta sa fie egale si finite.
Ionut004: Atat am vrut sa stiu,mersi mult
halogenhalogen: cu placere

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cureaale
8

Răspuns:

O funcție este derivabila daca este continua pe acel interval si daca derivata la stânga, la dreapta si in x exista( adica nu sunt infinite) si sunt egale.


cureaale: coronită?
GreenEyes71: Nu mai cere coroniță, este foarte urât să ceri recompensă după ce ai ajutat pe cineva. Dacă ajuți pe cineva, atunci fă-o din inimă, fără să aștepți ceva în schimb.
cureaale: Si este foarte urat ca ei sa nu o dea desi nu ii costa nimic
cureaale: nu zis sa mi o dea neaparat mie, dar este un sentiment de bucurie pt cel care a raspuns
GreenEyes71: Răspunsul tău nu poate fi recompensat cu coroniță, pentru că nu răspunde clar la cerință. În plus, nu ai oferit niciun exemplu, cel mai ușor se înțelege folosind exemple. Înțelegi ?
cureaale: ok, eu am raspuns cum am stiut
Alte întrebări interesante