Istorie, întrebare adresată de nicoleta9856, 8 ani în urmă

Cum arată mesopotamia,descriere!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioanaalexa1718
1

Răspuns:

Mesopotamia

Explicație:

Cu mult înainte de Grecia sau Roma, Mesopotamia a fost nucleul unora dintre cele mai puternice puteri ale vremii: imperiul akadian, asirian, asiro-babilonian şi persan. În Mesopotamia totul musteşte de istorie, iar alegerea a 10 lucruri de ştiut despre nu este întotdeauna facilă.

Regiunea Mesopotamiei a fost considerată de mulţi istorici ca fiind locul de unde au pornit toate civilizaţiile lumii. Ba chiar mai mult, adepţii existenţei unei grădini a Edenului o plasau peA aceasta chiar aici între cele două râuri istorice.Regiunea istorică Mesopotamia cuprindea câmpia aluvionară dintre râurile Tigru şi Eufrat, fiind limitată la sud de confluenţa lor şi la nord de podişul Armeniei.

Mesopotamia este locul unde s-au dezvoltat regatele antice şi civilizaţiile sumerienilor, akkadienilor, Asiria şi Babilonul.Sub dominaţia Persiei ahemenide Mesopotamia a fost împărţită între satrapii din Siria şi Asiria.

După lunga dominaţie elenistică a Seleucizilor (312-64 î.H.) Mesopotamia a devenit obiectul rivalităţii secolare dintre Roma şi Regatul ParţilorTraian a cucerit Mesopotamia şi a transformat-o în provinicie (114-117 d.H.), dar a fost abandonată imediat de către Hadrian şi nu a mai fost ocupată în mod stabil sau integral de Roma.

În Evul Mediu Mesopotamia a fost ţinta disputelor dintre bizantini şi Sasanizii persani.Între 633 şi 640 toată zona mesopotamiană de lângă Siria a fost cucerită de arabi şi până în secolul al X-lea a fost centrul califatului abasid, căruia i se datorează întemeierea Bagadadului.

Începând cu secolul al XVI-lea zona mesopotamiană intră sub dominaţia otomană.În 1920 Marea Britanie este cea care crează statul Irak, cel care ocupă cea mai mare parte fostei regiuni mesopotamiene

Alte întrebări interesante