Istorie, întrebare adresată de Dounts, 8 ani în urmă

Cum arătau lecțiile din Atena antică ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de franci10000986
1

Răspuns:

Grecia ... La sunetele acestui cuvânt, Olympus apare cu o mulțime de zei, eroi frumoși și curajoși și politici aglomerate. Aceasta este o țară pitorească, cu o istorie bogată, fiecare colț de aici este o moștenire culturală care îi duce pe vizitatori care o vizitează de secole. Acropola Atenei este considerată un monument celebru al culturii grece, a cărui descriere este prezentată în acest articol.

Acropole - inima Atenei

Atena, în centrul marii capitale grecești, se află un deal înalt de 156 de metri, vizibil din orice parte a orașului. Urcarea acestui deal este posibilă numai de la mare: celelalte versanți sunt abrupte și reprezintă un obstacol serios. În vârful dealului se află un complex de temple numit Acropole („Orașul de sus” în limba greacă). În Acropolă a servit ca locuință a conducătorilor orașului, deoarece a fost partea cea mai protejată a orașului. Acum este cel mai popular și faimos loc din Grecia, care atrage mii de turiști din întreaga lume. Este foarte interesant atât ca monument al istoriei, cât și ca monument al arhitecturii. Acropola a văzut multe pentru viața sa veche de secole: culmea culturii grecești, declinul acesteia, cucerirea romanilor și formarea Imperiului Otoman și apariția Greciei moderne. De multe ori inima Atenei a fost distrusă de obuzele inamice, iar acum rămășițele amintesc în tăcere despre valorile veșnice în agitația și impermanența acestei lumi.

Un pic de istorie

Pedale pitorești și coloane cu o vedere panoramică a capitalei elene astăzi este complexul de temple Acropole (Atena), a cărui istorie datează din secolul al XVI-lea d.Hr.

Fondatorul Acropolei este considerat primul rege al Atenei - Kekrops. În acele zile, era doar un deal fortificat cu pietre uriașe. În secolul al VI-lea î.Hr. pe direcția regelui Pisistratus, se ridică porțile de intrare în Orașul de Sus - Propileea. În secolul al V-lea î.Hr. sub conducerea conducătorului lui Pericles, Atena devine centrul politicii și culturii grecești și, în același timp, se desfășoară o construcție activă în Acropolă. Templul principal al Atenei Partenon, templul lui Niki Apteros, teatrul lui Dionisos au fost construite, a fost instalată o statuie a Atenei Promachos. Resturile acestor structuri alcătuiesc Acropola Atenei, o descriere succintă a acestora va fi prezentată mai jos.

Cu timpul, un nou templu a apărut pe deal - Templul Romei și Augustus. Apoi a început o perioadă lungă de războaie, construcția nu mai era în curs, grecii au încercat să protejeze ceea ce era disponibil.

De-a lungul secolelor, Acropola ateniană a cunoscut multe dezastre. Arhitectura, monumentele (Atena este foarte bogată în patrimoniul cultural) au fost constant distruse. Conducătorii bizantini au făcut din Partenon o biserică, conducătorii otomani au făcut un harem. În secolul al XIX-lea, turcii au distrus-o aproape complet. După ce au obținut în sfârșit independența, grecii încearcă să restaureze complexul templului și să-l readucă la aspectul inițial.

Acum toată lumea poate vizita Acropola din Atena. O scurtă descriere a complexului, a caracteristicilor arhitecturale și a unei istorii bogate poate fi găsită în timpul turului sau prin studierea literaturii speciale.

Propilezie - intrare în Orașul de Sus

Pentru vizitatorii Acropolei din Atena, o scurtă descriere a intrării principale va fi foarte interesantă. Ideea aparține arhitectului Mnesikl, care a proiectat pasajul principal sub formă de porticuri și colonade, amplasate simetric pe ambele părți ale căii către deal. Întreaga compoziție a fost făcută din diferite rase de marmură și a inclus 6 coloane dorice, 2 ionice, 5 porți și coridorul principal, precum și pavilioane adiacente laturii vestice. Din păcate, doar câteva coloane și fragmente din coridor au supraviețuit până astăzi.

Alte întrebări interesante