Limba română, întrebare adresată de pisi123, 9 ani în urmă

cum as putea sa incep povestirea pentru Nicusor de Ioan alexandru bratescu voinesti?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de deeabarbie14
2
La marginea dinspre miazanoapte a orasului, pe malul iazului, e o gradina frumoasa in care sunt patru cladiri mari: a tribunalului, a prefecturii, a judecatoriei si a casieriei; restul gradinii e numai tufisuridese de lemn cainesc, de batachina si de rugi, in care primavara canta privighetorile de e o frumusete. Chiar pe marginea malului e o movila pe care, cand te-i sui, ai inaintea ochilor o minune de tablou. 
ETC.....
Răspuns de ramona19852007
4
                                    Nicusor  
                                                       dupa I.Al.Bratescu - Voinesti
                              Povestire
        La marginea orasului Targoviste este o gradina frumoasa care rasuna primavara de cantecele superbe ale privighetorilor.Iazul se afla sub malul unei movile si este umbrit de salcii si arini.Tot acolo se afla o moara vorbareata , valea verde a Ialomitei si manastirea Dealul. Se zareste si coama muntilor topita-n aburii albastrii.
          Prin acea gradina frumoasa este drumul lui conu Misu cand iese in oras.Conu Misu si Nicusor urmaresc o privighetoare care canta.
           Conu Misu priveste cu drag privighetoarea , dar si pe Nicusor care este bucuros ca vede privighetoarea.Baiatul si conu Misu incep sa discute despre privighetoarea care tocmai zburase.
          Conu Misu ii da lui Nicusor doi bani si isi lua ramas bun unul de la celalalt ramanand foarte buni prieteni.    
















ramona19852007: cu placere................sa stii ca nu e copiata de nicaieri ........eu am facut-o alaltaieri , am avut-o ca tema.
Alte întrebări interesante