Religie, întrebare adresată de GIOVANI600, 8 ani în urmă

Cum as putea sa-mi recapt memoria ca nu pot sa-mi aminesca toate eneimentele din viata mea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mamaluigigel
0

Cauzele uitării pot fi :

~ Lipsa somnului

~ Stresul

~Medicamentele, precum cele pe care le iei impotriva alergiilor, durerilor cronice si urgentei sau incontinentei urinare

~ Alcoolul (cateva pahare sau mai multe deodata)

~ Deficienta de vitamina B12

~ Afectiuni ale tiroidei

~ Depresie majora si alte afectiuni psihiatrice

Câteva lucruri care îți vor stimula memoria:

1 Să fii mai organizat. Noteaza-ti intr-un calendar, carnetel sau pe telefon lista cu ce ai de facut. Pune etichete pe cutiile in care iti tii ochelarii, cheile de la masina sau alte lucruri pe care le folosesti des si pastreaza-le in locatii accesibile. Plaseaza note vizuale, in casa, pentru a-ti stimula memoria.

2 Repeta informatiile. Daca esti prezentat cuiva si vrei sa tii minte numele acesteia, nu te limita la a da din cap si a zambi. Rosteste numele persoanei respective. De exemplu, poti spune „Sunt incantat sa te cunosc, Lisa”. Atentia la detalii – precum culoarea parului Lisei sau profesia ei – te vor ajuta, de asemenea, sa iti amintesti numele ei mai tarziu.

3 Nu te lasa distras. Fa cate un lucru pe rand. Inchide televizorul, computerul, telefonul si orice alte echipamente care te pot distrage de la ceea ce ai de facut.

4 Separa informatia. Este mai usor sa tii minte informatiile noi cand le imparti in bucati mai mici. De exemplu, poti incerca sa memorezi pe rand sectiuni din numarul de telefon al unui prieten. Citeste pe rand doar cateva pagini dintr-o carte grea. Asigura-te ca ai retinut prima informatie, inainte de a trece la urmatoarea.

5 Ia notite. Poarta cu tine un carnetel sau un reportofon de buzunar pentru a inregistra informatii noi. Inregistrarea sau consemnarea informatiei ajuta la intiparirea acesteia in memorie.

Alte întrebări interesante