Cum calculez, va rog: 35-7(x-5)=3(x-1)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
1: Avem ecuatia: 3(x - 1): 3(x - 1) = 3x - 3
2: Substituim această valoare în ecuație: 35 - 7(x - 5) = 3x - 3
3: Expansam 7(x - 5): 7(x - 5) = 7x - 35
4: Substituim această valoare în ecuație: 35 - 7x + 35 = 3x - 3
5: Adunam 7x la ambele părți ale ecuației: 10x - 3 = 70
6: Adunăm 3 la ambele părți ale ecuației: 10x = 73
7: Împărțim ambele părți ale ecuației la 10: x = 73 : 10
x = 7,3
Răspuns: x = 7,3
mirceam88:
Vă mulțumesc mult!
Răspuns de
5
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
==pav38==
Baftă multă !
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă