Limba română, întrebare adresată de maiaandreiaggmailcom, 8 ani în urmă

cum creezi o compunere cu titlul doi prieteni​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de leonaandreea0852
2

Răspuns:

Doi prieteni pe nume Tăgârță și Popescu pornesc la drum într-o excursie spirituala. Acestia și-au împachetat suficienta mâncare și apa, împreună cu o pătură pe care sa doarmă în cazul în care nu ii primea nimeni sa inopteze.

Acestia au mers spre sud și au găsit Regatul purceilor.

Purceii aveau un rege, care cereau ca oricine dorește sa inopteze în Regatul lor, sa treacă de 3 etape în care aceștia își vor dovedi puterea, inteligenta și bunătatea.

In prima etapa, Tăgârță și Popescu au fost nevoiți sa câștige la sudoku în 3 minute, dar aceștia fiind chinezi, au terminat în mai puțin de 2 minute!

In a doua etapa, aceștia au fost nevoiți sa care niște cărămizi, pentru ca se pregăteau de lupul care urma sa vina sa le sufle în căsuța (știți voi, lupul și cei 3 purcei!), iar aceștia fiind înalți și voinici cum sunt cei trași din neamul lui Decebal și Traian, nu au avut probleme nici cu etapa asta!

In a treia etapa, Tăgârță și Popescu au primit un singur vas mic cu apa, iar fiind obosiți după drum și după celelalte 2 etape, aceștia trebuiau sa împartă... Ei bine, ce sa credeți.. Tăgârță i-a oferit prietenului lui Popescu acest vas pentru a-și stinge setea, iar după ce Popescu a insfacat cu rapiditate vasul din mana prietenului lui, a băut doar o gurita și i-a spus lui Tăgârță: îți mulțumesc că m-ai lasat sa beau primul, iar pentru a te răsplăti, trei sferturi din apa aceasta va fi a ta!

Acești doi prieteni s-au dovedit a fi nu doar inteligenți și puternici, dar și buni la suflet, astfel ca purcelul rege pe nume Hercules i-a primit pe cei doi în Regatul lor și nu doar atât, ci le-a făcut statuie în semn de apreciere pentru prietenia lor sacra!


maiaandreiaggmailcom: îți mulțumesc din suflet
Alte întrebări interesante