Limba română, întrebare adresată de andreeadeea116, 9 ani în urmă

Cum demonstrez ca un text este o nuvela?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SayaEtou
109
    In opinia mea, "(numele textului)" de (numele autorului) este o nuvela care apartine genului epic in proza cu un singur fir narativ, cu un conflict cancentrat care implica un numar redus de personaje, dimensiunile acesteia situandu-se intre schita si roman.
    In primul rand, personajele relativ putine (enumeri cateva personaje) sunt antrenate in derularea unor evenimente. (scurt rezumat al nuvelei in aprox. 4-5 randuri)
    De asemenea, actiunea se desfasoara intr-un anumit spatiu: (exemple de locuri), intr-o anumita perioada de timp (precizezi in ce perioada s-a desfasurat actiunea).
    In plus, accentul cade asupra compexitatii personajului pricipal si nu asupra actiunii fiind ca acesta este prezentat in evolutia in stransa legatura cu celelalte personaje. (scurta caracterizare a personajului principal)
    In al doilea rand, textul surprinde un singur conflict intre protagonist si (persoanele cu care se afla in coflict), care se incheie in momantul in care (precizezi cand se incheie conflictul din nuvela).
    In concluzie, tasaturile mentionate mai sus justifica incadrarea textului suport in specia nuvelei.

andreeadeea116: mersi... ma poti ajuta si cu o demonstratie pentru fabula tot genul asta
SayaEtou: Scuze, inca nu am facut la fabula, deci nu prea stiu exact.
andreeadeea116: :(....dar cand o sa o faci o sa imi poti face un fel de schita
Alte întrebări interesante