Limba română, întrebare adresată de vargaerik410, 9 ani în urmă

Cum demostrez ca Sfarsitul verii de Ana Blandiana apartine genului liric?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de picaturilo
5
incepi compunerea de argumentare cu definitia genului liric "genul liric este genul ce reuneste operele literare in care sunt transmise direct emotii, sentimente si impresii" (daca ai alta definitie o poti folosi). continui cu structura "consider ca "....." de .... (in cazul tau 'consider ca "Sfarsitul verii" de Ana Blandiana') apartine genului liric."
continui cu argumentele (minim 2). "in primul rand..." sau "un prim argument ar fi ca...". la al doilea argument folosesti "in al doilea rand.." sau "in al doilea rand...". trebuie sa argumentezi faptul ca textul indeplineste caracteristicile operelor lirice. folosesti numai 2! (dar eu iti dau mai multe trasaturi ca sa iti alegi):
-un limbaj expresiv bazat pe sensurile figurate ale cuvintelor (aici iei figuri de stil din text si la interpretezi)
-eul liric transmite idei si sentimente intr-un mod direct (aici vorbesti despre impresiile transmise de eul liric : in ca ipostaza apare etc)
-prezenta eului liric (trebuie sa gasesti verbe gramaticale de pers I si a II-a ~ verbe, pronume~ sau exclamatii si interogatii retorice)
-modurile de expunere sunt descrierea si monologul (aici depinde de text [monologul poate fi adresat sau confesiv apropo])
termini cu "in concluzie, "...." de .... apartine genului liric deoarece indeplineste particularitatile acestuia.


asta te poate ajuta si la alte argumentari cu genul liric ;)
bafta!
p.s.: scuze daca sunt mici greseli de scriere dar m-am grabit :)))

vargaerik410: nui nimic mersi mult :))0
Alte întrebări interesante