Cum explici plăcerea jocului pe calculator?
Răspunsuri la întrebare
Raspunde perfect dorintei copiilor/tinerilor/oamenilor de a face ce vor ei.
Pot modela FARA EFORT viata virtuala, spre deosebire decea reala , in care adaptarea e grea. De la cele mai mici aspecte, sa zicem estetice, pana la cele mai importante actiuni.
Intr-un RPG fiecare isi poate da curs fanteziilor;sa fie pilot de curse, aventurier, razboinic.
Intr-un shooter poti impusca pe cine vrei cuce arma vrei,, poti "sari" si te poti ghemui/ascunde doar din tastatura (!!?? e mult mai usor... fara efort fizic) .
Intr-un joc de stategie poti relua cu sanse intacte dupa un esec, ceea ce in viata reala e mult mai greu.
In toate jocurile in care se "salveaza" o situatie de fapt se raspunde unei alte dorinte omenesti practic imposibile in viata reala: aceea de a ne "intoarce" la momentul unei decizii"neinspirate" si de a incerca alta.
Intr-un joc se poate rasturna ordinea lumii in care experienta este platita cu consum de "viata", conform dictonului"daca tinerii ar ști si bătrânii ar putea". aici "stii" de la esecul anterior si 'poti" pentru ca prin reset esti "ca nou".
Intr-un joc exista 'cheat"-uri ( ai voie sa "trisezi" sa iti usurezei la maxim sarcinile ) care fac jocul mai usor. In viata reala "cheat"-ul se sanctioneaza.
In concluzie e foarte "placut" pentru ca e posibil cam orice place oricui cu costuri minime, sau chiar "reglabile". Placere obtinuta usor sau cu bani (ai parintilor, deci nemunciti personal) nu cu efort, cum sa nu... iti placa??