Limba română, întrebare adresată de varogajutor57, 8 ani în urmă

Cum fac diferența intre functiile sintactice ale cazurilor(N,Ac,G,D,V)?Am nevoie să înțeleg că imi este super greu și nu pot pricepe.Am nevoie de răspunsuri complexe bine explicate.In general nu pot face diferenta dintre cazul Acuzativ și cel Nominativ(f.s. Subiect și Complement Direct)vreau expluicație la toate cazurile cum fac diferența intre funcții.Dau coroană!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de isabella9411920
1

Răspuns:

este o regula simpla, dar eficienta: Că sa faci diferența între Ac și N, te uiti daca partea de vorbire pe care o analizezi, are prepoziție/ locuțiune prepozițională sau nu. Daca are atunci sta in cazul Ac, iar daca nu sta in N. Te asigur că așa e.

Diferența între funcțiile sintactice e simpla: Pui întrebarea cuvântului. Spre exemplu: daca cuvântul acela răspunde la întrebarea ce? atunci va fi C.D. sau daca el răspunde la întrebarea cine? atunci e S.

sper că ai înțeles ideile.

PS: Învață teoria cu pixul in mâna, fa analize de propoziții, învață cazurile, funcțiile sintactice ale fiecărei părți gramaticale in parte și atunci sigur îți va fi mai ușor.

mult succes in continuare!


varogajutor57: păi faza este ca eu nu fac diferenta dintre cazul Ac si N.Functiile Cd și Subiect au ambele întrebarea "Ce?" și nu îmi dau seama dacă este Cd sau Subiect aka Nominativ și Acuzativ.
isabella9411920: pai complementul direct sta doar in cazul Ac. Iar S daca are prepoziție sta in cazul Ac, daca e fara prep sta in N.
Alte întrebări interesante