Religie, întrebare adresată de brainlyjunior35, 9 ani în urmă

cum il mai cheama pe Iisus

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeaardelean1
3
Ioshua

asa il mai cheam

pe Iisus  





TheStunter: Ioshua????
TheStunter: poate Iehova
Marifosa: Numele lui adevarat este isus,chiar si atunci cind el a locuit pe pamint printre oameni
Utilizator anonim: Iehova este numele lui Dumnezeu si se traduce prin expresia "El face sa devina" adica va realiza ceea ce promite.
Utilizator anonim: Isus Cristos are mai multe nume. In existenta sa umana, a fost cunoscut ca Isus Cristos (Cristos - in limba greaca inseamna "unsul", "mesia". Mesia este termenul in ebraica. La evrei toti oameni purtau nume care avea o semnificatie, de exemplu Habacuc (numele unui profet) insemana imbratisare fierbinte.
Utilizator anonim: In original, in limba ebraica, Isus se spunea Yehoshoua ceea ce inseamna, tradus literalmente: "Yah este salvarea", unde Yah este forma scurta a numelui Yehova. Isus este adaptarea in limba greaca a numelui ebraic (sa nu uitam ca evangheliile au fost scrise in lb greaca). {Aceasta forma scurta, Yah apare si in expresia "Haleluiah" care se canta in biserici}
bugaelysabeta: In Biblie, Isus are cel putin 120 de nume (ex: Isus,Hrito,Fiul lui Dumnezeu,Emanuel,Calea,Adevarul,Viata,Luceafarul stralucitor de dimineata,Alesul lui Dumnezeu,Rascumparatorul lumii,Viata,Painea vietii, etc)
bugaelysabeta: Hristos*
Alte întrebări interesante