Limba română, întrebare adresată de yonnela, 9 ani în urmă

Cum intelegeti expresia " Limba romana e inoxidabila " ?  Am nevoie de un tex coerent.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MisterySunshine
15
A fi inoxidabil înseamnă a nu rugini , a nu se oxida . Deci...
Limba română este vorbită în toată lumea de 28 de milioane de persoane , dintre care cca. 24 de milioane o au ca limbă maternă .
Româna este vorbită ca limbă străină de arabii din Orientul mijlociu care au studiat în Romania . Se estimează că aproape jumătate de milion de arabi din Orientul Mijlociu au studiat în Romania în anii 1980 și cunosc limba română . Însă , vorbitori de lima română se găsesc și în multe alte țări occidentale (datorită emigrației) , precum Italia , Spania , Statele Unite , Canada .
Cei de dinaintea noastră au luptat , ca noi , să ne bucurăm de limba noastră...limba română . Sciitorii noștri și-au lăsat amprenta asupra limbii române . Înfrumusețând-o , cu operele lor nemuritoare .
De mici am fost învâțați să scrie , să citit , am fost educați să ne bucurăm de roadele limbii române , astfel limba română , odată cu cărțile marilor noștrii scriitori , cu istoria sa , cu secretele și frumusețile ei , nu va muri niciodată . Noi o facem inoxidabilă , noi o putem face să strălucească , atunci când vom fi toți capabili să o apreciem așa cum se cuvine , ea va deveni mai triumfătoare decât este acum . Noi o ridicăm , cum ea ne-a încântat cu roadele ei timp de sute de ani , așa , nouă ne revine îndatorirea să o facem remarcată .
Sper că te-am ajutat . Baftă .


MisterySunshine: să scriem , să citim * :))
Alte întrebări interesante