Limba română, întrebare adresată de cristianjarcalete135, 8 ani în urmă

cum isi ingrijesc elefanti puii?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de flip13
3
Elefanții își îngrijesc puii ținându-i aproape ,dându-le apa și protejandui
Răspuns de Utilizator anonim
2

Elefanţii sunt unele dintre cele mai interesante animale de pe Pământ. Cu trompa ce îi caracterizează, urechile mari, picioarele groase, nu există un alt animal care să le semene.

Mulţi experţi precizează că există două specii de elefanţi: elefantul asiatic (Elephas maximus) şi elefantul african (Loxodonta africana), care trăiesc pe continente separate şi au multe trăsături unice.

Grupurile de elefanţi (sau turme) au o structură matriarhală cu cea mai bătrână femelă la conducere. Acestea sunt compuse în principal din membrii femelă şi masculi tineri. O turmă are 6-20 de elefanţi, depinde de sursa de hrană. Atunci când familia devine prea mare, turmele se separă în grupuri mai mici care rămân în aceeaşi regiune.

Femela care conduce grupul se bazează pe experienţă şi memorie pentru a merge la cele mai bune surse de hrană, apă şi locuri sigure. Aceasta este responsabilă şi pentru învăţatul membrilor mai tineri ai familiei sale despre cum să socializeze cu alţi elefanţi.

Elefanţii sunt foarte sociali şi pot comunica unul cu altul şi pot identifica alţi elefanţi de la distanţe de până la 3 kilometri cu ajutorul sunetelor de frecvenţă prea joasă pentru a fi auzite de oameni.

Aceştia sunt manieraţi atunci când întâlnesc membri din grupul lor sau din altul. Spre exemplu, îşi folosesc trompa pentru a saluta, ori prin ţinerea sus a acesteia sau prin atingerea gurii altui elefant cu vârful trompetei.  

De asemenea, elefanţii sunt atenţi la sănătatea membrilor, protejându-i pe cei slabi şi bolnavi. Sunt considerate animale foarte inteligente şi empatice.


Utilizator anonim: Coroana pls, am scris foarte mult, nu doar o propoziție, ca celălalt răspuns...
aojdw: ti a dato?
Utilizator anonim: Da
Alte întrebări interesante