Istorie, întrebare adresată de HealthyMind, 8 ani în urmă

Cum iti explici faptul ca numărul victimelor civile este în general mai mare ​


andrei750238: Personalul militar are pregatire specifica iar misiunile (de regula) nu sunt desfasurate pe cont propriu, ci alaturi de camarazi, lucru care confera protectie reciproca. In plus au echipament de protectie, arme, alimente si personal medical specializat.
andrei750238: Probabil cel mai sigur loc pe timp de razboi este ca bucatar in armata, ai toate avantajele descrise mai sus, este relativ la distanta fata de zona de confict si nu esti o tinta importanta pe care inamicii vor sa o lichideze :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ekjeee
1

Răspuns:

Numarul victimelor civile este in general mai mare deoarece acestia nu au pregatire militara.

nu stiu sigur daca e bine

Explicație:

◇◇◇Baftaaaaaaaa!!!!!☺️◇◇◇◇


HealthyMind: multumescc
HealthyMind: îmi mai poți oferi ajutor și la alta întrebare?
Răspuns de panzerschreck43
0

Răspuns:

Nu am o statistică a tuturor războaielor, dar, mă gândesc la un exemplu, ce se constituie într-un  veritabil studiu de caz în situația noastră: pierderile înregistrate de URSS în cea de-a doua conflagrație (12 milioane de soldați morți, 14 milioane de civil morți, cifre oricum estimative, ușor supraestimate chiar, însă important este raportul soldați/civili sovietici uciși, numărul celor din urmă fiind sensibil mai mare).

Explicație:

- o mai mare vulnerabilitatea a populației civile, aflată în imposibilitatea de a se apăra;

- tratamentul aplicat de germani, sovieticilor din teritoriile ocupate ( asasinate în masă, tratamentul inuman, findcă războiul din Est a fost unul fără precedent, de o sălbăticie fără egal în istoria războaielor, privarea de hrană și asistență sanitară minimală, utilizarea acestora în diverse activități economice/forță de muncă, până la  epuizare;

- deși sună cinic, civilii au fost, sunt și vor fi victime colaterale în conflictele militare ( blocada de trei ani a Leningradului, soldată cu un milion de civili morți de foame) etc.

P.S. Războiul din Ucraina este departe de a se fi terminat, iar de un bilanț final nu este cazul să vorbim, dar, atunci când se va trage linie, cu certitudine, numărul civililor ucraineni va fi mai mare decât numărul soldaților ucraineni.

Alte întrebări interesante