Limba română, întrebare adresată de celestinit123, 8 ani în urmă

Cum petrec sarbatorile cei din Ungaria? Va rog eu frumos e urgent.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de verdeanumarinicacost
0

Răspuns:

sărbătoresc cu gratar

Răspuns de davidbutca1
1

Răspuns:

CRĂCIUNUL IN UNGARIA

________________________________________

In Ungaria, Ajunul Craciunului este un moment foarte important care poarta denumirea de “Szent-este”, Sfanta Seara. Oamenii petrec seara de ajun impreuna cu familia si decoreaza pomul de Craciun. Uneori doar adultii decoreaza pomul (fara copii), asa ca atunci cand copiii intra si vad pomul impodobit acestia raman surprinsi, iar adultii le spun ca ingerii l-au adus

Principala masa de Craciun, care este de asemenea consumata in ajunul Craciunului, consta in peste (adesea supa de peste numita “Halászlé” care este facuta cu crap sau alt peste de apa dulce), varza umpluta (frunzele sunt umplute cu orez, carne de porc, usturoi si alte ierburi) si un tip special de paine / tort de mac, numit “Beigli”, un desert popular. Turta dulce este, de asemenea, un preparat traditional de Craciun in Ungaria. Turta dulce este adesea invelita in culori foarte vii, luminoase si decorata cu figurine de Craciun.

Slujba de la miezul noptii este foarte populara in Ungaria, iar cei mai multi oameni merg la Biserica dupa masa de Craciun.

In ajunul Craciunului, copiii spera, de asemenea, ca vor avea cadouri sub pomul de Craciun. Se spune ca darurile sunt aduse de Isus, el este adesea numit “Jézuska”, o porecla sau o versiune mai curata pentru “Jézus”. Copiii asteapta in afara incaperii in care se afla pomul si cand aud clopotele, pot intra pentru a vedea cadourile care ii asteapta sub pomul de Craciun.

In ziua de Craciun, oamenii isi viziteaza familiile. Si Ungaria este vizitata de Sfantul Nicolae pe 6 decembrie, fiind cunoscut ca “Mikulás”. Copiii isi lasa pantofii sau cizmele pe pervazul ferestrei sa fie umplute cu bunatati. Cadourile ar putea fi, de asemenea, aduse de Télapó (Old Man Winter).

In limba maghiara, Craciun fericit / vesel se zice “Boldog karácsonyt” (Craciun fericit) sau “Kellemes karácsonyi ünnepeket” (sarbatori placute de Craciun).

Craciunul este o sarbatoare foarte importanta in lume, drept pentru care fiecare tara are propriile sale traditii si convingeri. Ca si noi, si ungurii au propriile lor traditii de care sunt mandri.

SPER CA TE AM AJUTAT,SCUZE CA ESTE ASA LUNG,POTI SA MAI PRESCURTEZI.......EU AM SPUS CUM SĂRBĂTORESC

..

Alte întrebări interesante