Matematică, întrebare adresată de mariusmadalin, 9 ani în urmă

Cum pot rezolva acest exercitiu?

Anexe:

madalinmarius: e din culegerea ancora?
mariusmadalin: nu vad legatura

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de daniel22
4
g | f ⇒ f(x)= g(x)*Q(x), unde Q este un cat oarecare
g(1)=0 ⇒ f(1)= g(1)*Q(1)=0
f(1)= a+b -3=0⇔a=3-b (1)
1 rad dubla pt g ⇒ f'(1)=0
f'(x)=4aX³+3bX²
f'(1)=0⇔4a+3b=0 (2)
Inlocuim a de la (1) in rel. (2) ⇒ 4(3-b)+3b=0⇔12-4b+3b=0⇔b=12
⇒ a= -9
x1²+x2²+x3²= (x1+x2+x3)² - 2*(x1x2+x1x3+x2x3)= S1² -2*S2= (-b/a)²-2*(c/a)
(- \frac{12}{-9})^2 -2* \frac{0}{-9}=  (\frac{4}{3})^2= \frac{16}{9}

Rayzen: La al 4-lea rand. De ce daca 1 este radacina dubla pentru g, inseamna ca f'(1) = 0? Daca 1 este radacina dubla pentru g, inseamna ca g'(1) = 0, ci nu f'(1) = 0, nu?
daniel22: pai da , dar f este in functie de g
daniel22: deriveaza (x-1)^2 * q(x), daca nu ma crezi :)
Rayzen: Ai dreptate.
Rayzen: Tare rezolvarea !! Respect!
mariusmadalin: Cum te-ai gandit sa faci f(1)
daniel22: 1 e radacina pt g si cum f e divizibil cu g inseamna ca 1 e radacina si pt f
mariusmadalin: am inteles multumesc mult pentru ajutor
Alte întrebări interesante