Limba română, întrebare adresată de denisa21mihaela, 9 ani în urmă

Cum pot sa fac o compunere titlul Primavara la bunici ???

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Dayanaaaaaa
1

In sfarsit a sosit mult asteptata vacanta de primavara. Ca in fiecare an am mers impreuna cu parintii in imparatia muntiilor, la bunici.

Cand am ajuns, casuta de la poalele muntilor parca ne zambea, raul nu mai era inbolvurat, iar vantul se mai domolise. Dimineata roua, avea infatisarea unor margaritare care asteprau cu nerabdare o raza de soare pentru a se transforma in diamante stralucitoare.

La rasarit se ivea geana de aur a unui soare tanar. La poalele muntilor, un parau limpede stralucea in lumina soarelui. Nu se auzea nimic, niciun sunet, niciun muget al cerbului nu deranja somnul adanc al padurii. Privelistea era atat de frumoasa, de parca maini maestre si-ar fi luat paleta de culori si ar fi pictat-o. In fata, orizontul era inchis, de cele din urma ramuri ale rapsodiilor. Munti de mana cenusie care se intindeau fasie de fum plumburie pe zarea cerului. Era atat de rapitoare privelistea incat ai fi zis ca natura iti pune o salba de margaritare pe o tava de smarald sub ochii.

O linie de umbra ondulata gratios, se intinde pana dincolo de marginea vederii pe acest hotar. Atrasi de minunatul tablou am uitat de trecerea timpului si am observat ca regele luminii, acea uriasa minge de foc, soarele isi facea loc printre crengile copacilor lasand padurea parca obosita, gata de culcare.  Lumina parea trasa de o mana trainica, colosala si nevazuta. Sper ca te-am ajutat

denisa21mihaela: Multumesc
Dayanaaaaaa: Coronita ?
Răspuns de vesaandrei
0
îți imaginezi că ai fi un loc tare nașpa ;)
Alte întrebări interesante