Limba română, întrebare adresată de patriiiii, 9 ani în urmă

Cum redactez o opinie despre mesajul unui text epic?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EagleEyes
36

Salut !

❁❁❁❁❁

OPINIA DESPRE MESAJUL TEXTULUI EPIC

Pânza de păianjen

                                                  de Cella Serghi

Ipoteză:

Din punctul meu de vedere, emoțiile și sentimentele fetiței transmise în prima zi de școală, așa cum reies din fragmentul citat din opera literară „ Pânza de păianjen ”, scrisă de Cella Serghi, sunt firești pentru orice copil de vârsta acesteia.

Argumentele:

În primul rând, emoțiile fetiței au apărut în sufletul acesteia chiar din seara premergătoare primei zile de școală: „ Eram tulburată, speriată, ca în ajunul unei călătorii cu trenul. Am dormit puțin, m-am sculat devreme ... Mi-e teamă.

Pe de altă parte, în încercarea de a se liniști, fetița spune rugăciuni și merge la școală, având cu ea tot ce i se ceruse pe listă. Ajunsă în curtea școlii, pe fetiță o cuprinde o adevărată panică, generată de mai multe motive: „ Și tare mi-era frică să nu mi se pună o întrebare la care să nu știu să răspund. Și la gândul că nu știu de acasă să scriu și să citesc, m-a cuprind adevărata panică.

Însă, niciuna din temerile fetiței nu s-a adeverit, singurul reproș făcut a fost legat de pieptănătura neadecvată școlii, lucru suficient însă pentru a-i trezii emoții puternice: „ Picioarele mi-au tremurat. Obrajei mi s-au încălzit.

Un rol important în redactarea stărilor sufletești ale fetiței îl au mijloacele artistice: figurile de stil și imaginile artistice, precum și punctuația expresivă. Astfel, epitetele: „ eram tulburată, speriată ”, comparația: „ ca în ajunul unei călătorii cu trenul ”, au rolul în caracterizarea personajului narator. Monologul interior conferă textului un caracter confesiv și accentuează autenticitatea emoțiilor unui copil aflat în prima zi de școală. Mimica și gesturile personajului sunt ilustrate prin termenul imaginilor artistice: vizuale și tactile: „ Picioarele mi-au tremurat. Obrajii mi s-au încălzit. ”

Concluzia:

În concluzie, emoțiile fetiței în prima zi de școală sunt justificate și normale, orice copil trăind într-o așa zi stări asemănătoare.

Ne amintim !

Textul epic este opera literară care se încadrează în genul epic, în care autorul își transmite sentimentele, gândurile și atitudinea în mod indirect prin intermediul naratorului, acțiunii și al personajelor.

Ținem cont de:

  • referire la conținutul textului și la ideea de ansamblu - tema textului;
  • prezentăm stările, sentimentele, ș.m.d transmise de text;
  • analizăm textul prin limbajul artistic care susține fondul de idei;

Și utilizăm structurile specifice unui astfel de text: în opinia mea, în primul rând, sunt de părere că, consider că, ș.m.d

Textul este atașat mai jos:

Anexe:
Alte întrebări interesante