cum rezolv ecuația vă rog 6-5÷[4-3÷(2-2÷x)]=1
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns:
6-5÷[4-3÷(2-2÷x)]=1
5÷[4-3÷(2-2÷x)]=6-1
5÷[4-3÷(2-2÷x)]=5
4-3÷(2-2÷x)=5÷5
4-3÷(2-2÷x)=1
3÷(2-2÷x)=4-1
3÷(2-2÷x)=3
2-2÷x=3÷3
2-2÷x=1
2÷x=2-1
2÷x=1
x=2÷1
x=2
Explicație pas cu pas:
Ca să înțelegi măcar ce am scris o sa îți explic.
Am luat fiecare număr care s-ar fi efectuat ultimul și l-am trecut după egal.
Sper ca te am ajutat. În caz ca nu ai înțeles explicația, îmi cer scuze, dar cred ca exercițiul te va ajuta cel mai mult.
Răspuns de
2
Răspuns:
6-5÷[4-3÷(2-2÷x)]=1
5:[4-3:(2-2:x)]=6-1
4-3:(2-2:x)=5:5
-3:(2-2:x)=1-4
-3:(2-2:x)=-3·(-1)
2-2:x=3:3
-2:x=1-2
-2:x=-1 ·(-1)
x=2:1
x=2
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Germana,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă