Matematică, întrebare adresată de evidentconfuz, 9 ani în urmă

cum rezolv : -x^3-3x^2-3x-7=0


MinnieMousee: Derivata?
evidentconfuz: nu. ecuatia de gradul 3
alesyo: in ce clasa esti

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de blindseeker90
1
Stim ca in general
(x+1)^{3}=x^{3}+3x^{2}+3x+1
Atunci ecuatia noastra(sa o notam cu E) devine
E=-(x^{3}+3x^{2}+3x+7)=-(x^{3}+3x^{2}+3x+1+6)=-(x+1)^{3}-6=0\Rightarrow (x+1)^{3}=-6\Rightarrow x+1=(-6)^{\frac{1}{3}}\Rightarrow x=-1-6^{\frac{1}{3}}
Toate cele 3 solutii sunt identice cu cea de mai sus.

Alte întrebări interesante