Istorie, întrebare adresată de Deni203, 9 ani în urmă

Cum s-a format Roma? :'( :((((((


choco: Orasul Roma s-a format ca o mica asezare de agricultori pe raul Tibru. Cu trecerea timpului au fost ridicate mai multe sate care s-au unificat si au format orasul Roma. Potrivit unei legende romane, orasul a fost intemeiat de un barbat pe nume Romulus. Cand erau mici, Romulus si fratele lui Remus, au fost abandonati langa raul Tibru, iar o lupoaica i-a gasit si i-a hranit cu laptele ei pana au fost salvati de un pastor. Cand genemii au crescut, s-au hotarat sa construiasca un oras pe malurile

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fdore
27

Orasul Roma s-a format ca o mica asezare de agricultori pe raul Tibru. Cu trecerea timpului au fost ridicate mai multe sate care s-au unificat si au format orasul Roma. Potrivit unei legende romane, orasul a fost intemeiat de un barbat pe nume Romulus. Cand erau mici, Romulus si fratele lui Remus, au fost abandonati langa raul Tibru, iar o lupoaica i-a gasit si i-a hranit cu laptele ei pana au fost salvati de un pastor. Cand genemii au crescut, s-au hotarat sa construiasca un oras pe malurile Tibrului dar intre ei a izbucnit o cearta violenta. Romulus l-a ucis pe fratele sau Remus si a numit orasul dupa numele lui.

Deni203: Multumesc mult!!
fdore: nui pentru ce
Răspuns de Aleksandraa
11
  Roma este pozitionata in peninsula italica, formata din doua parti: continentala(de nord, de centru,de sud) si insulara(Sicilia,Sardinia,Corsica).
  Orasul Roma - a fost construit in anul 753 i.H in regiunea Latium ,purtand numele lui Romulus
                      - la inceput societatea era organizata in ginti( ginta era o familie mare cu acelasi stramos)
                      -zece ginti formau o curie,iar mai multe curii formau un trib.
                      -membrii unei ginti se numeau patricieni(mari propietari de pamant)
                      -plebeii - proveneau din cei mai saraci sau dintre strainii stabiliti la Roma grupandu-se cu mestesugurile si comertul.Erau oameni liberi, dar nu se bucurau de toate drepturile.
                      -sclavii - erau in nr foarte mic (redus) in acea perioada
 INTEMEIEREA REPUBLICII
  -in anul 503 romanii au inlaturat dominatia etrusca iar regalitatea a fost inlocuita cu o noua forma de conducere si anume REPUBLICA.
  
-in urmatoarele doua sec., Roma reuseste sa cucereasca intreaga Italie, ajungand unul dintre cele trei state puternice de la M. Mediterana alaturi de Cartagina si Statele grecesti.
Sunt luate din caietul meu de notite de la ora de istorie :)... doar o mica parte :D
  
Alte întrebări interesante