Matematică, întrebare adresată de Kyu, 9 ani în urmă

Cum se calculeaxa derivata lui f(x)= e^{x}( x^{2} -6x+9) ? Vreau detaliat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ChevChelios
2
Desfaci paranteza si calculezi folosind regula de derivare: 
(fxg)'=f'xg+fxg'


Kyu: si cum fac asta?
Kyu: nu ma ajuta....
Răspuns de getatotan
1
f' (x) = ( e^x  ) ' ·( x² - 6x + 9)  +  e^x  · ( x² - 6x + 9 ) '  = 
              ↓                                           ↓       ↓    ↓
          e^x                                          2x       6·1  0
 f '(x ) = e^x  · ( x²  - 6x  + 9  + 2x -6  ) =
= e^x  · ( x² - 4x + 3)  
Alte întrebări interesante