cum se calculeaza 2(x-3)-3(x+2)=13
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
2(x-3)-3(x+2)=13
Inmultesti termenii din paranteza.
2x-6-3x-6=13
-x=13+12
-x=25
x=-25
Inmultesti termenii din paranteza.
2x-6-3x-6=13
-x=13+12
-x=25
x=-25
Răspuns de
0
Adica sa afli x : * e înmulțire
Stim ca înmulțirea in paranteze este distributiva facem :
2x-2*3-3x+3*2=13
Apoi adunam ecuatia cu 6 pt a scapa de -6 si vom avea:
2x-3x+12=19
Apoi scadem ecuatia cu 12 :
2x-3x=7
2x-3x este egal cu -x
-x=7
x=-(-x)=-(-7)=7
Stim ca înmulțirea in paranteze este distributiva facem :
2x-2*3-3x+3*2=13
Apoi adunam ecuatia cu 6 pt a scapa de -6 si vom avea:
2x-3x+12=19
Apoi scadem ecuatia cu 12 :
2x-3x=7
2x-3x este egal cu -x
-x=7
x=-(-x)=-(-7)=7
Alte întrebări interesante
Istorie,
8 ani în urmă
Franceza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă