Limba română, întrebare adresată de Himera077, 9 ani în urmă

Cum se comenteaza o fabula ? Raspundetimi va rog


deregeu: Vrei structura unei fabule?
Himera077: nu chiar , cum se comenteaza
Himera077: ce ar trebui sa contina

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de davidancuta95
7
1.Definita fabulei:Fabula este specia genului epic,in versuri sau in proza,in care sunt satirizate,prin intermediul personajelor luate din lumea animalelor, defecte omenesti cu scopul de a le indrepta.
2. Ipoteza: In opinia mea,textul dat este o fabula deoarece prezinta trasaturi formale si de continut unei astfel de specii literare.
3. In primul rand,textul are o structura specifica fabulei fiind alcatuita dintr-o parte narativa,care cuprinde povestire faptelor si o morala ce se desprinde din naratiune. (Scrii rezumatul textului)
4. In al doilea rand,personajele fabulei sunt necuvantatoare dar acestea sunt doar niste masti, in spatele lor se ascund oameni; fiecare personaj ilustreaza un tip uman (si scrii care sunt+ adaugi citate)
5. De asemenea,figura de stil predominanta este personificarea,prin intermediul careia animalele /plantele/obiectele pot vorbi,gandi sau simti (exemple din text)
6. Se observa ca fabula are caracter moralizator,deoarece condamna defecte umane si indeamna apre corectarea lor si spre promovarea valorilor.
(Din intamplarea relatata,se desprinde o morala si aceea ca: ...)
7. Concluzia
Alte întrebări interesante