Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

cum se comportă un adolescent​ răspunde repede


marcela16: Depinde de la o persoana la alta
marcela16: Nu e un tipar anume
marcela16: În general, tinerii din ziua de azi sunt mai răzvrătiți. Li se pare ca doar ei au dreptate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MiniGeniu58
2

Un adolescent poate sa aiba mai multe perioade:bune si rele.

Poate avea perioade cand este nervos si nu prea sociabil,dar si perioade in care este fericit.

In acest capitol al vietii,ei se dezvolta si incep sa isi croiască drum prin viata plina de responsabilitati ce urmeaza.

Nu merita judecat comportamentul lor,deoarece asa isi formeaza acestia caracterul, prin anumite obiceiuri si învățături.


Utilizator anonim: se comporta ca si cum sa maturizat dintr-o data
Răspuns de Farben
2

Perioada adolescentei este una încărcată de sentimente, analize si constatări. Fiecare individ se dezvoltă in mod diferit în această perioadă, dar anumite aspecte stau la baza evoluției fiecăruia.

În primul rând, un adolescent este în căutare de noutate, această perioadă fiind una de instabilitate pentru acesta. De exemplu, un adolescent își va căuta întotdeauna un nou cerc de prieteni sau amici noi cu care să-și împartă preferințele asupra mai multor subiecte. Această manifestare poate fi lipsită de stabilitate, copilul aflat in perioada adolescentei fiind schimbător destul de des asupra propriilor preferințe, pana înțelege cu adevărat ce i se potrivește.

În al doilea rând, adolescenta oamenilor este marcată de observarea realității din jur, o realitate dură, care pe adolescent, de cele mai multe ori, îl va face să simtă revoltă în sufletul său. De aceea se consideră că această perioadă este încărcată de mult zbucium atât pentru părinți, cât și pentru copiii lor. De exemplu, un copil care observă un comportament neadecvat la unul dintre părinți, acesta se va revolta. În schimb, fiind la început de drum, acesta nu va putea sa isi exprime emoțiile decât stângaci in prima faza. Datoria părintelui este să îi analizeze comportamentul si sa ii dea dreptate dacă acesta are. In timp, cu înțelegere si comunicare eficientă, problemele adolescentului vor fi rezolvate.

Totodată, tânărul adolescent poate lega relații de prietenie, dar acestea vor fi întotdeauna sub semnul întrebării privind durabilitatea lor. Adolescenții trebuie să învețe sa accepte schimbările și să se adapteze, înțelegând că orice situație întâmpinată este o lecție de viață deosebită, din care trebuie să tragă niște concluzii. Astfel, adolescentului trebuie să știe că nu există un capăt de lume, oricât de dramatic i s-ar parea un episod din viață. Întotdeauna există un bine si o rezolvare in orice.

Așadar, adolescenta este o perioada a extremelor, a contrastelor si a dramatismul, dar reprezintă si o perioadă încărcată de lecții importante, care conturează adultul de mâine. Adolescentul trebuie să învețe să își șlefuiască comportamentul, cu scopul de a deveni un om mai bun, independent si înțelegător cu ceilalți, astfel, atingând treapta maturității.

Alte întrebări interesante