Ed. tehnologică, întrebare adresată de antonia138638827, 8 ani în urmă

cum se depozitează in mod corect alimentele ???
DAU COROANA ! ❤️

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ursusamuel3
1

Răspuns:

Sunt foarte bine conservate apoi depozitate în cămări,beciuri,etc.Cele care nu se pot conserva sunt păstrate pentru ceva timp pa rece dar aceasta cât mai puțin.

Succes!Sper că te-am ajutat!


ursusamuel3: la rece*
antonia138638827: îmi trebuie in ce mod nu unde:))
ursusamuel3: În loc uscat și răcoros!!
ursusamuel3: Deci coroana???
antonia138638827: când îmi apare îți dau
ursusamuel3: Te întreabă în mod corect!
ursusamuel3: Ok!!
ursusamuel3: MSSSSSSSSS
ursusamuel3: Te pup!!
Răspuns de ancutaariton27
0

Răspuns:

Carnea trebuie depozitată în pungi de plastic, în partea de jos a frigiderului, pentru a preveni scurgerea sucurilor proprii peste alte alimente gătite sau peste fructe și legume, care le-ar putea afecta nu numai prospețimea, durata de viață și gustul, ci și contamina cu bacterii.

Dacă ați cumpărat crenwurști, cârnați afumați sau șuncă presată și ați desfăcut pachetul, le puteți păstra până la 7 zile, în timp ce sigilate, rezistă până la două săptămâni. Salamul poate rezista și până la două săptămâni, păstrat la o temperatură optimă.

Congelarea cărnii îi poate prelungi valabilitatea pentru câteva luni bune. Carnea crudă congelată rezistă până la 6 luni, în timp ce carnea gătită și apoi congelată se poate consuma într-un interval de 4 luni.

Nu uitați că nu ar trebui niciodată să recongelați carnea care a fost dezghețată.

Depozitarea ouălor

Cei mai mulți dintre noi obișnuiesc să păstreze ouăle fie pe ușa frigiderului, în suportul special al acestuia, fie într-un castron, pe unul din rafturi. Metoda corectă de păstrare a ouălor proaspete este păstrarea lor în cofrajul original din magazin, în interiorul frigiderului, pe un raft, cât mai sus. Depozitate în acest fel și ținând cont și de data de valabilitate trecută pe ambalaj, ouăle rezistă până la 3-5 săptămâni.Iată cum trebuie depozitate și cât rezistă:

Laptele semidegresat sau integral, odată ce a fost desfăcut ambalajul, se menține proaspăt, dacă este bine sigilat, aproximativ 5 zile. Păstrați-l în cutia originală sau într-o sticlă care se închide etanș și evitați depozitarea lui în pungi, oale sau caserole.

Iaurtul rezistă la frigider chiar și o lună, dacă este sigilat după desfacere, cu folie alimentară.

În cazul brânzei tari, depozitarea la rece o poate păstra proaspătă până la o lună, atunci când a fost îndepărtat ambalajul original și chiar până la 6 luni, când este ambalată. Brânzeturile semi-tari și cele moi au o durată de viață mai mică: până la o săptămână și trei zile, în cazul mozzarellei.

Untul rezistă chiar și 3 luni, însă trebuie să acordați atenție ambalării lui, pentru că tinde să se râncezească, în contact cu aerul. Păstrați-l întotdeauna în ambalajul original și după deschiderea pachetului, înveliți-l și cu o pungă de plastic.

De prospețimea smântânii, fie ea de casă sau cumpărată din supermarket, vă puteți bucura cel mult o săptămână. Frișca rezistă la frigider până la două săptămâni, dacă este dintre cele ambalate din comerț și cel mult 3 zile, dacă a fost preparată în casă.Untul rezistă chiar și 3 luni, însă trebuie să acordați atenție ambalării lui, pentru că tinde să se râncezească, în contact cu aerul. Păstrați-l întotdeauna în ambalajul original și după deschiderea pachetului, înveliți-l și cu o pungă de plastic.

De prospețimea smântânii, fie ea de casă sau cumpărată din supermarket, vă puteți bucura cel mult o săptămână. Frișca rezistă la frigider până la două săptămâni, dacă este dintre cele ambalate din comerț și cel mult 3 zile, dacă a fost preparată în casă.

Congelarea nu este recomandată nici pentru frișcă, nici pentru smântână.

Depozitarea fructelor și legumelor

Fructele și legumele tind să se deprecieze destul de repede, atât în urma transportului și depozitării, dar mai ales dupa ce au fost tăiate.

E important să spălăm legumele și fructele înainte de a le procesa și consuma, însă trebuie să facem acest lucru chiar înainte de a le mânca și nu înainte de a le pune în frigider, pentru că umezeala le poate face să se strice mult mai repede.

Legumele

Majoritatea legumelor se păstrează cel mai bine în condiții răcoroase și umede, așa cum este lada specială a frigiderului. Putem stoca aici castraveții, morcovii, țelina, salata verde, ardeii, spanacul.Pe de cealaltă parte, ustoroiul, ceapa și cartofii au nevoie de spații întunecoase și uscate pentru păstrare. De exemplu, le puteți ține în pungi de hârtie sau lăzi tapetate cu hârtie de ziar. Vă sfătuim să nu țineți în același loc ceapa și cartofii, pentru că cei din urmă se vor strica mai repede.

Dacă nu ați consumat toate legumele pe care le-ați tăiat, le puteți depozita la frigider în pungi de plastic, însă nu pentru mult timp, pentru că în contact cu aerul, își pierd prospețimea în câteva zile.

Există anumite legume care nu ar trebui ținute în frigider, deși în viața de zi cu zi facem acest lucru destul de frecvent. Este vorba despre roșii și dovlecei, ale căror textură și aromă sunt afectate de temperaturile scăzute din frigider.

Nu uitați că aveți și varianta congelării, atât pentru resturile de legume pe care plănuiți să le folosiți mai târziu, cât și pentru proviziile pentru sezonul rece, de exemplu. Congelarea legumelor are avantajul de a le păstra savoarea și nutrienții pentru foarte mult timp. Există și câteva excepții: salata verde, spanacul, ștevia, castravetele, ridichile.

Alte întrebări interesante