Biologie, întrebare adresată de ionelamatei72, 9 ani în urmă

Cum se desfasoara cele doua laturi ale metabolismului?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ases
1
  Printr-un ansamblu complex de procese, substanţele nutritive sunt încorporate în celule şi apoi înglobate în structuri proprii. Prin înglobarea în structuri noi, se formează substanţe specifice  fiecărui organism, procesul numindu-se biosinteză. Această încorporare-înglobare interesează tot corpul, iar complicatul proces prin care se realizează poartă numele de anabolism sau de asimilaţie. Anabolismul se înfăptuieşte cu consum de energie. Energia necesară proceselor de asimilaţie este furnizată de cealaltă latură a metabolismului; catabolismul.

Ases: Energia furnizată de catabolism este întrebuinţată de organism nu numai în procesele de asimilaţie, ci şi în întreţinerea funcţiilor vitale, în repaos sau în diferite condiţii de efort.
Cele două laturi ale metabolismului (anabolismul şi catabolismul) pot fi separate doar teoretic, în scop didactic. În fapt, ele se petrec simultan.
ionelamatei72: Deci care e bun,asta sau ala de sus?
Ases: Ambele, ce am lasat aici in comentariu este continuarea.Am postat in comentariu pentru ca este o limita de caractere
ionelamatei72: Ok,deci amandoua
Ases: Da
ionelamatei72: ok,ms
Alte întrebări interesante