cum se face (3√3+7)(7-3√3) - (1-√7)patrat
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
(3√3+7)(7-3√3)-(1-√7)^2
=7^2-(3√3)^2-(1-2√7+ √7^2)
=49-18-1+2√7-7
=23+2√7
=7^2-(3√3)^2-(1-2√7+ √7^2)
=49-18-1+2√7-7
=23+2√7
Răspuns de
2
folosim formula ... (a+b)(a-b)=a²-b² !
(7+3√3)(7-√3)=7²-3²×3=49-27=22 ;
expresia data devine ...
22 -(1+√7)² = 22 - 1 - 2×1×√7 - 7=
= 14 - 2√7 = 2(7-√7)
(7+3√3)(7-√3)=7²-3²×3=49-27=22 ;
expresia data devine ...
22 -(1+√7)² = 22 - 1 - 2×1×√7 - 7=
= 14 - 2√7 = 2(7-√7)
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă