Biologie, întrebare adresată de Narcissa10, 8 ani în urmă

Cum se oprește hemoragia? (răspuns scurt în 1-2-3 rânduri)
Dau coroana! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihumirea
1

Răspuns: Hemoragia se opreste in felul urmator : 1. Identificam care este sursa acesteia daca este un glont de preferat ar fi sa nu il scoatem deoarece acesta functioneaza ca un "dop" si opreste partial hemoragia.

Acesta se scoate la spital sub supraveghere medicala.

2. Daca hemoragia provine de la o taietura in sticla sau orice altceva atunci se ia o bucata de material textil, se infasoara pe membru ( in cazul in care hemoragia este la mana sau picior) si se strange tare. Bucata de material functianand ca un garou, acesta nepermitand sangelui sa treca.

3. Daca hemoragia este interna cel mai probabil provine de la o lovitura puternica, aceasta se manifeta prin "elliminarea" sangelui pe gura si uneori pe nas. In aceasta situatie nu se poate face nimic decat operatie!

Sper ca te am ajutat!

Si suplimentar, exista o boala genetica numita hemofilie aceasta impiedicand sangele sa se coaguleze.(p.s. Baiatul tarului Nicolae daca nu ma insel a avut hemofile iar Rasputin l-a vindecat)

Răspuns de ioanamim
1
Indentificam dacă este hemoragie arterială sau venoasa. Arterială-sânge roșu deschis, se scurge precum bătăile inimii. Venoasa-roșu închis, se scurge continuu.
Dacă este pe membre, oprim cu un garou/fular/curea/etc. la cea arterială strângem garoul deasupra rănii, iar la cea venoasa sub rana. In locurile unde nu putem aplica garoul ne asiguram noi ca nu intram in contact cu sângele, și presam pe rana cu șervețele de ex. Mai slăbește garoul din 15 in 15 min câte puțin.

ioanamim: Nu am putut mai scurt de atât scuze
Alte întrebări interesante