Biologie, întrebare adresată de alexiamuresan964, 8 ani în urmă


Cum se realizează imunizarea organismului?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dianavoicu0488
0

Răspuns:

Imunitatea innascuta o mostenim de la parinti. Acest tip de imunitate nu se modifica odata cu trecerea anilor si nu ofera protectie pe termen lung. Imunitatea innascuta este cea care recunoaste agentii patogeni si reactioneaza la acestia.

Imunitatea dobandita natural se formeaza de-a lungul timpului, pe masura ce organismul intalneste agenti patogeni si formeaza anticorpi pentru a-i distruge. Acest tip de imunitate presupune memorarea agentului patogen, recunoasterea sa si folosirea anticorpilor existenti pentru a combate microorganismul invadator.

Imunitatea dobandita in mod artificial consta in expunerea persoanei, in mod controlat, la unele virusuri. Scopul este de a reduce riscul de aparitie a complicatiilor sau chiar a decesului. Imunitatea dobandita artificial se imparte in imunitate dobandita prin vaccinare si imunitate dobandita prin serumizare.

Imunitatea dobandita prin vaccinare consta in administrarea unui vaccin care contine antigeni, acele substante ce determina productia de anticorpi si care declanseaza raspunsul sistemului imunitar fara a cauza infectia in sine. Vaccinarea ofera, astfel, imunitate pe termen lung la unele infectii si stimuleaza producerea de celule cu memorie. Aceasta este o forma activa de imunizare.

Imunitatea dobandita prin serumizare se obtine in mod pasiv si consta in administrarea de ser imun care contine anticorpi specifici unei anumite boli. Aceasta imunitate este temporara si dureaza cel mult 30 de zile.

Alte întrebări interesante