Biologie, întrebare adresată de Archaia, 8 ani în urmă

Cum se realizează reproducerea asexuată la Hidră?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tiganescumariadenisa
1

prin drajon, care reprezintă un lăstar crescut în mod natural pe o rădăcină superficială. procedeul este și folosit de om, astfel că prin separarea unui lăsat al unei plante crescut din rădăcină, și plantarea sa în alt loc, rezulta o noua planta.

sper că te-am ajutat.....


Archaia: Mulțumesc! De mare ajutor!
tiganescumariadenisa: cuplacere... oricând
Răspuns de MAESTR007
1

Răspuns:

Reproducere asexuată (vegetativă) la angiosperme

-prin drajon, care reprezintă un lăstar crescut în mod natural pe o rădăcină superficială. Procedeul este și folosit de om, astfel că prin separarea unui lăstar al unei plante crescut din rădăcină, și plantarea sa în alt loc, rezultă o nouă plantă.

-prin stolon, care reprezintă o tulpină sau ramură târâtoare care, în contact cu pământul, formează rădăcini și dă naștere unei plante noi.

-prin butășire, în care o porțiune de ramură, lăstar, de rădăcină sau de frunză (denumită butaș), este detașată de la planta-mamă și sădită în pământ, cu scopul de a se înrădăcina și de a forma o plantă nouă.

-prin marcotaj, în care o ramură sau un lăstar al unei plante, nedesprins de ea (denumit marcotă), înfipt cu capătul liber în pământ pentru a prinde rădăcină și care, tăiat și răsădit după ce a făcut rădăcină, dă o plantă nouă.


Archaia: MULȚUMESC MULT!! Îmi poți da un rezumat la acest răspuns? Eu am doar un rând în caiet...
Archaia: SCUZE!
MAESTR007: Hidra se înmulțeste prin înmugurire, primăvara.
MAESTR007: Toamna, prin fecundație si formează un ou, din care va ieși o nouă hidră primăvara. Totuși, hidra este capabilă și de procesul de regenerare
Archaia: MULȚUMESC ENORM!!
MAESTR007: Cu drag!
Alte întrebări interesante