Cum se rezolva acest tip de sistem, dar cu metoda lui Gauss.
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
alcatuim matricea extinsa a sistemului
1 1 1 I 1
1 2 2 I -1
1 -1 2 I 2
cu ajutorul transformarilor elementare o transformam in matrice esalon
1 1 1 I 1 1 1 1 I 1
0 -1 -1 I 2 0 -1 -1 I 2
0 2 -1 I -1 0 0 -3 I 3
alcatuim sistemul
x+y+z=1 z=-1
-y-z=2 y=-1
-3z=3 x=3
S={(3;-1;-1)}
1 1 1 I 1
1 2 2 I -1
1 -1 2 I 2
cu ajutorul transformarilor elementare o transformam in matrice esalon
1 1 1 I 1 1 1 1 I 1
0 -1 -1 I 2 0 -1 -1 I 2
0 2 -1 I -1 0 0 -3 I 3
alcatuim sistemul
x+y+z=1 z=-1
-y-z=2 y=-1
-3z=3 x=3
S={(3;-1;-1)}
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă