Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

cum se rezolva asta pls?

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de OmuBacovian
1

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

2^{-1}+\dfrac{1}{3}:6^{-1}+\left(\dfrac{1}{2}\right)^0\cdot\dfrac{1}{2}=\\\dfrac{1}{2}+\dfrac{1}{3}:\dfrac{1}{6}+1\cdot \dfrac{1}{2}=\\\dfrac{1}{2}+\dfrac{1}{3}\cdot 6+\dfrac{1}{2}=\\1+2=3\\\texttt{Raspunsul este C)}


Utilizator anonim: mersi
OmuBacovian: cu placere!
Răspuns de Rodi11
0

2^-1 +1/3 :6^-1+(1/2)^0 ×1/2=

=1/2 +1/3×6^1+1×1/2=

=1/2+1/3×6/1+1/1×1/2=

=1/2 + 1×2 totul supra/1×1 +1×1 totul supra /1×2=

=1/2 + 2/1 +1/2=

=1+2×2+1 tot asta supra/2=

=1+4+1 tot asta supra/2=

=6/2 simplicat cu 2=

=3/1 =

=3

Raspunsul corect este C) 3

Alte întrebări interesante